Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w sosie waniliowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4-5
mleko 1,5 szklanki
cukier 8 dag
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
żółtko jajek 2
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w sosie waniliowym

Z połowy cukru i ¾ szklanki wody przygotować syrop. Włożyć do niego obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Ugotować na pół miękko. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością ziemnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowy. Do gotującego się mleka dodać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i wlać do nich mleko zagęszczone mąką oraz syrop. Ubić masę. Jabłka przełożyć do salaterek zalać gorącym sosem i zostawić do ostudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.07.2012 22:55
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak