Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z estragonem i mi?t?

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 300 g
zó?tka 3 szt
woda 70 ml
mi?ta szuszona 2 ?y?eczki
estragon 2 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z estragonem i mi?t?

M?k? przesia?, doda? mi?t? i estragon. Zagnie?? z ?ó?tkami i wod? na g?adkie ciastoZzawin?? foli? i od?o?y? na 1/2 godziny do lodówki.
Ciasto podzieli? na 2 cz??ci, ka?d? rozwa?kowa? cieniutko na lekko podsypanej m?k? stolnicy i zostawi? na 15 minut do przeschni?cia. Ka?dy rozwa?kowany placek zwin?? delikatnie w rulon i ci?? na grube wst??ki - ok. 1 cm. Poci?ty makaron roz?o?y? na czystej ?ciereczce lub blacie i wysuszy?.
Makaron idealnie pasuje do delikatnego sosu serowego.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 12.03.2012 23:36
bardzo ciekawy ten przepis inne też niczego sobie
pacpaw 06.02.2012 20:10
wyższy poziom kucharzenia :o)
cooleczka 02.02.2012 14:05
aromatyczny:) ale pierwszy raz spotkałam się z dodatkiem alkoholu - czy mogę podpytać co daje taki dodatek?:)
caralajna 31.01.2012 19:39
bardzo fajne zdj?cie, sam przepis z reszta tez.. czesto tez dodaje ziol do ciasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak