Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny pudding chlebowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
por 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 4 z?bki
papryczka chili 1/2 szt
jajko 3 szt
ser ?ó?ty 250 g
pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
bu?ka tarta 4 ?y?ki
chleb pełnoziarnisty 10 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny pudding chlebowy

Chleb pokroi? w kostk?, zala? mlekiem, namoczy?.
Bia?? cz??? pora i cebul? pokroi? w plasterki, podsma?y? na patelni a? zmi?kn?. Doda? pokrojon? w kostk? papryczk? i posiekany drobno czosnek. Na koniec dorzuci? pokrojon? drobno 1/2 papryczki chili.
Namoczony chleb rozgnie?? niezbyt dok?adnie, wymiesza? z podsma?onymi warzywami i startym, serem. Jajka wymiesza? z sol? i grubo zmielonym pieprzem, wla? do chlebowej masy i dok?adnie wymiesza?.
Prze?o?y? do keksówki, posypa? bu?k? tart? i piec 45 minut w temperaturze ok. 180 stopni. Na koniec pieczenia ustawi? opcj? pieczenia od góry i zwi?kszy? do 200 st, do zrumienienia skórki.

Podawa? gor?ce jako alternatyw? dla ziemniaczków.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 22.04.2012 12:17
bardzo ciekawe
caralajna 31.01.2012 19:44
uwielbiam takie warzywne wynalazki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak