Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone gruszki z sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3-4
cukier 2-3 łyżki
białe wino 1 szklanka
żółtko jajek 3
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone gruszki z sosem

Gruszki obrać ze skórki i wydrążyć gniazdka nasienne. każdo jedno posypać cukrem. W rondelku zagotować wino. Dodać do niego goździki, cynamon i skórkę pomarańczową. Żółtka utrzeć z cukrem i wlać do wina ciągle mieszając. następnie ubić na parze do momentu zgęstnienia. Lekko wymieszać. Upieczone jabłka wyłożyć na talerzykach i zalać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.08.2011 21:09
pycha
basiulka20088 01.12.2010 01:38
miodzik w ustach:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak