Sposób przygotowania

Z m?ki, t?uszczu i ?ó?tek zagnie?? kruche ciasto, sch?odzi?, rozwa?kowa? i wy?o?y? form? do tarty lub okr?g?? foremk?, formuj?c ok. 3 cm brzegu. Ciasto przykry? papierem do pieczenia, obci??y? grochem lub ry?em i piec 20 minut w temperaturze 200 st.

Mi?so zmieli? i podsma?y? razem z pokrojon? w piórka cebul?. Bak?a?ana pokroi? w cienkie plastry, podsma?y? krótko na pozosta?ym po sma?eniu mi?sa t?uszczu.
Pomidor pokroi? w plastry.

Na upieczonym cie?cie u?o?y? warstwami mi?so z cebul?, plastry bak?a?ana, plastry pomidora. Jogurt wymiesza? z jajkami i przyprawami. Powsta?? mieszanin? zala? tart?.
Piec 25 minut w temp. 180 stopni.
Mozzarelle pokroi? w cienkie plastry. Roz?o?y? na pieczonej tarcie i podwy?szy? temperatur? do 200 st. Piec do rozpuszczenia sera.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe.. a jakie apetyczne :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !