Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe "co nieco"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 sztuki
czekolada gorzka 1 sztuka
Biszkopty 1 opakowanie
cukier puder 2 ?y?ki
mleko 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 ?y?ki
kremówka 0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe "co nieco"

Czekolady mleczne i pó? gorzkiej ?amiemy na kawa?eczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy je mlekiem. Ca?o?? nale?y zagotowa?, z nast?pnie rozpu?ci? w tym p?ynie ?elatyn?. Mas? zostawiamy do ostygni?cia. ?mietank? kremówk? ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i posiekanej drobno pozosta?ej gorzkiej czekolady. Na koniec dodajemy partiami czekoladowy p?yn i dok?adnie mieszamy. Na dno tortownicy uk?adamy biszkopty i wylewamy na nie czekoladow? mas?. Ca?o?? wstawiamy do sch?odzenia do lodówki. Wierzch mo?na udekorowa? polew? czekoladow? lub czekoladowymi wiórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak