Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe ptasie mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 3 opakowania
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?ki
brzoskwinie 1 sztuka
cukier puder 2 ?y?ki
Biszkopty 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 szt.
kremówka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: serowe ptasie mleczko

Dno tortownicy wyk?adamy biszkoptami. Galaretk? cytrynow? przyrz?dzamy ze szklanki wrz?tku, a gdy zaczyna t??e? dodajemy do niej serki homo i po?ow? brzoskwi? z puszki wcze?niej pokrojonych. Wszystko dok?adnie mieszamy i wylewamy na biszkopty, by wstawi? do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy ?elatyn? w po?owie szklanki gor?cej wody i zostawiamy do ostygni?cia. Ubijamy ?mietank? z cukrem pudrem na sztywno i ??czymy z ?elatyn?. Taki mus wyk?adamy do tortownicy na cytrynow? warstw?. Zanim masa st??eje uk?adamy na niej reszt? brzoskwi? i zalewamy galaretk? pomara?czow? przygotowan? wed?ug przepisu na opakowaniu. Ca?o?? nale?y dobrze sch?odzi?

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak