Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z ricotty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 180g g
cukier3\\ 3 ?yzki
sól
mas?o 120 g
?ó?tko 2
jaka: 2
cukier0 80 g
skórka z cytryny 1
skórka z pomara?czy 1
ser ricotta

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z ricotty

Ciasto:m?ke z cukrem wsypa? na blat doda? posiekane mas?o oraz jedno zó?tko.Wszystko zagnie??.
1/4 ciasta zawin?c w foli? i w?o?y? do lodówki. Pozosta?? cz??c umie?ci? w tortownicy.Równomiernie wyk?adaj?c spód.
Od?ozy? na 30 minut w ch?odne miejsce.

Nadzienie:Ser po?oczy? ze ?mietank? jajkami oraz 1 ?ó?tkiem.Do tego wsypa? skórk? z cytryny.Wymiesza? i odstawi? do lodówki.

Piekarnik rozgrza? do 195 stopni C. Spód nak?óc widelcem i piec 15 minut.

Na ostudzony i upieczony spód wla? mas? serow?.Pozosta?e ciasto rozwa?kowa? i poci?? na paski,które uk?adamy na serniku tworz?c kratk? i zwil?yc woda.

Piec ok.30-45 minut. w temp.190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak