Sposób przygotowania

ZAKWAS: m?k? zaparza? wrz?tkiem, a? otrzymamy lej?ce ciasto, ostudzi?, dola? 1 l zimnej wody, posoli?, doda? czosnek i pi?tk? chleba. Przela? do s?oja, obwi?za? otwór gaz? i trzyma? 4 dni w ciep?ym miejscu. Przecedzi?. Doprawione mi?so gotowa? ok. 50 minut, odcedzi?, usun?? ko?ci, pokroi? w paski. Do wywaru doda? warzywa pokrojone w kostk? i gotowa? do mi?kko?ci. W miseczkach u?o?y? mi?so, jajka w plasterkach, boczek pokrojony w kostk? i plasterki sparzonej cebuli. Zakwas dola? do wywaru, zagotowa?, doprawi? i zala? fili?anki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !