Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozek z salsa pomidorowa i kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
kminek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
oliwa
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozek z salsa pomidorowa i kminkiem

Z ciasta francuskiego powycinac kwadraty okolo 7-8 centymetrow (mozna to zrobic za pomoca noza jak do faworkow – falistego). Nast?pnie pomidory spazyc i obrac ze skroki (swietne sa latem malinowe), pokroic na male kawalki, cebule posiekac w kostke, zeszklic na lyzce oleju, dodac pomidory, papryke i dusic ze soba, nastepnie doda? przyprawy, wlac lyzke oliwy z oliwek, Jesli powstala masa jest za rzadka zagescic mala iloscia maki. ostudzic, nadziewac rozki z ciasta francuskiego, przy zlepieniu zwilzyc ciasto woda, skleic, mozna ozdobic dodatkowo ciastem. Piec okolo 15-20 minut 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 07.07.2012 22:34
jest ciacho francuskie, musi być pyszne:_)
Andysz 15.05.2012 17:36
rewelacja!;D
zuzanna_z 21.02.2012 12:40
super
Bartolomeo 08.02.2012 09:29
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak