Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne jajka w skorupce orzechowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7
olej 2 ?y?ki
cebula
marchewka 3
bu?ka tarta
nerkowce 80 g
pasta curry 2 ?y?eczki czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne jajka w skorupce orzechowej

Na razie wk?adamy 6 jajek do rondelka i gotujemy 5 minut potem je obieramy , cebul? pokroi? w kostk? , marchewk? zetrze? na tartce , a orzechy pra?ymy na suchej patelni i siekamy . Rozgrzewamy olej podsma?amy cebul? , dodajemy marchewk? i dusimy 4 minuty , a? zauwa?ymy ?e zmi?knie. . Dodajemy curry i bu?k? tart? , wymieszaj i zdejmij z patelni i przestud? , dodaj do farszu surowe jajko , mo?emy doprawi? sol? ,pieprzem , dzielimy farsz na 6 porcji , kolejno obtaczaj w nim jajka , nast?pnie posyp kule posiekanymi orzechami. Uk?adamy na blasze wy?o?onej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika w 180 st na 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.01.2012 14:42
Potraw? mo?na przygotowa? z 18 jaj przepiórczych , jedno kurze trzeba dodac do masy marchewkowej i zapiekamy wtedy krócej ok 12 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak