Sposób przygotowania

Kapust? bia?? bardzo dok?adnie oczyszczamy, a nast?pnie wycinamy niepotrzebny ?rodek. Reszt? kapusty bia?ej kroimy w niedu?e kawa?ki. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie kroimy w bardzo drobn? kostk?. Jab?ko myjemy, obieramy ze skórki, a nast?pnie wycinamy ze ?rodka gniazdo nasionek i trzemy na tarce o grubych oczkach. Z po?ówki cytryny wyciskamy sok, a nast?pnie pokrapiamy nim start na tarce jab?ko. Marchewk? myjemy, obieramy, a pó?niej równie? trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dobrze myjemy, drobno siekamy. Wszystkie te sk?adniki bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Surówk? doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i dobrze mieszamy. Ca?o?? polewamy oliw? i mieszamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !