Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowka z bialej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1
cebula 1
jabłko 1
sól
pieprz
oliwa 3 lyzki
szczypiorek
cytryna 1/2
kapusta biała 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surowka z bialej kapusty

Kapust? bia?? bardzo dok?adnie oczyszczamy, a nast?pnie wycinamy niepotrzebny ?rodek. Reszt? kapusty bia?ej kroimy w niedu?e kawa?ki. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie kroimy w bardzo drobn? kostk?. Jab?ko myjemy, obieramy ze skórki, a nast?pnie wycinamy ze ?rodka gniazdo nasionek i trzemy na tarce o grubych oczkach. Z po?ówki cytryny wyciskamy sok, a nast?pnie pokrapiamy nim start na tarce jab?ko. Marchewk? myjemy, obieramy, a pó?niej równie? trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dobrze myjemy, drobno siekamy. Wszystkie te sk?adniki bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Surówk? doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i dobrze mieszamy. Ca?o?? polewamy oliw? i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.03.2012 07:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak