Sposób przygotowania

Mi?so wraz ze skór? (skrzyd?o z indyka +2 korpusy z kurczaka, tj.porcje roso?owe bez skrzyde?ek) obra?am z ko?ci i pokroi?am na kawa?ki.Zmiksowa?am je blenderem.Wsypa?am przypraw? gyros,pieprz zio?owy i doprawi?am sol?.Pod koniec doda?am ?mietan? i jeszcze raz zmiksowa?am.Wsypa?am os?czony groszek konserwowy i wymiesza?am. Wstawi?am wod? do gotowania pyz na kuchenk?,osoli?am 1 ?y?k? soli. Ziemniaki jeszcze ciep?e przecisn??am przez prask? .Ugniot?am lekko w du?ej misce.Wykroi?am 1/4 ziemniaków i wsypa?am w t? dziur? m?k? ziemniaczan?.Ilo?? m?ki to w?a?nie wype?nienie tej 1/4 obj?to?ci pierwotnej ziemniaków.W?o?y?am z powrotem odj?te ziemniaki,wbi?am jajka,wsypa?am p?ask? ?y?k? soli i wyrobi?am ciasto. Odrywa?am porcje ciasta i rozp?aszcza?am na d?oni.Nak?ada?am po czubatej ?y?eczce farszu i skleja?am pyzy.Wielko?? ich jest dowolna.Moje by?y du?e. Wrzuca?am je po 5-6 sztuk do gotuj?cej si? wody,lekko zamiesza?am drewniana ?y?k?, by nie przywar?y do dna ale aby nie pokaleczy? pyz. Gotowa?am je 5 minut od chwili wyp?yni?cia na powierzchni?.Wyjmowa?am ?y?k? cedzakow? i wrzuca?am kolejne. Poda?am swoje pyzy z sosem grzybowym (ale mo?e by? ka?dy inny) i surówk? z kapusty peki?skiej,marchewki,pora , jab?ka i natki pietruszki. Pyzy s? syte,wi?c mia?am obiad na 2 dni i jeszcze obdarowa?am rodziców na obiad.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam kluski z mi?sem! spróbuj? wg Twojego przepisu!
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczne i smacznie nadziane.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wow naprawde duuuże:) super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyzy z mięsem....uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !