Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
mi?so mielone 400 g
jajko 2
bu?ka tarta 1 szkanka
woda 1/2 szkl
bu?ka tarta do obtaczania
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami.

Pieczarki czy?cimy , kroimy na ma?e kawa?ki i gotujemy do mi?kko?ci oko?o 15 minut od zawrzenia wody.
Odcedzamy na durszlaku.
Mi?so mielone ?aczymy z pokrojona drobno cebul? i jajkami.
?aczymy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy do smaku i dosypujemy bu?k? tart?.
Wlewamy wod? tak by masa by?a troch? lu?na.
Kszta?tujemy kotlety tak by kawa?ki pieczarek znajdowa?y sie po ?rodku wn?trza olteta.
Obtaczamy w bu?ce tartej i sma?ymy na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.10.2013 18:36
bardzo apetyczne
Wojt@s
Wojt@s 23.09.2013 10:03
muszę sam spróbować
Angelika10 18.07.2013 00:16
fajne mielone
edyta44 23.01.2013 09:53
pycha
Wafelek2601 03.11.2012 08:52
Pyszne
RenataZ-et 01.03.2012 21:55
pyszne są takie mielone z sosem :)
anemon 15.02.2012 08:32
Fajnie nadziane kotlety.
misia53 04.02.2012 15:49
bardzo smaczne , też robię tylko w kształcie wałeczko
ben-ka 02.02.2012 08:50
pyszne jedzonko:)
anemon 01.02.2012 13:22
Podobają mi się takie odmienione kotlety mielone.
treonina 31.01.2012 16:20
?wietny pomys?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak