Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mi?so mielone 30 dag
cebula 1/4 sztuki
tarta bu?ka 2 ?y?ki
mleko 2 ?y?ki
jajko 1 sztuka
starty ser 2 ?y?ki
siekana natka pieruszki 2 ?y?ki
mas?o 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
bu?ka tarta do panierki
olej do sma?enia
pieczarki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z farszem

Pieczarki umy?, pokroi? , przesma?y? na ma?le. Posoli? i wystudzi?. Do mi?sa doda? tart? bu?k? i mleko. Cebul? drobno pokroi?, doda? do mi?sa, doprawi? do smaku sol? i pieprzem. Zarobi? mas?. Do wystudzonych pieczarek doda? ser i pietruszk?, doprawi? do smaku. Kawa?ki masy mi?snej rozp?aszcza? wilgotnymi d?o?mi. Nak?ada? na nie przygotowany farsz. Formowa? pod?u?ne kotlety. Panierowa? w bu?ce tartej. Sma?y? na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak