Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami lub bananami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 1,5 litra
jabłka 3 sztuki
jaja 2 sztuki
olej do smażenia 3 łyżki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami lub bananami

Do mąki dodajemy szczyptę soli, mleko, wbijamy jaja i wszystko mieszamy.
Jabłka myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy do ciasta.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie placki, rumienimy z obu stron. Usmażone racuchy obficie posypujemy cukrem pudrem.
Zamiast jabłek można dodać banany :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 06.12.2010 18:11
Racuchy w każdej postaci.
radosna29 14.11.2010 17:54
polecam ten przepis bo tez robie takie racuszki
buksiak12 31.08.2010 15:13
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:32
mniam
Dorota71 31.08.2010 14:31
super
Emilia22 31.08.2010 13:23
ciekawy przepis
gryczyn 10.08.2010 10:03
smak dzieciństwa...
ania83 05.07.2010 10:21
uwielbiam racuchy polecam są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak