Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Dodać mleko/śmietankę, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    uwielbiam migdały- wypróbuję ten przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !