Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z galaretk?

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
m?ka 1 i 1/2 szklanki
woda 2 ?y?ki
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
bia?y budy? 2 sztuki
mleko 1/2 l
mas?o 1 kostka
cukier 4 ?y?ki
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretk?

Galaretk? przygotowa? w nieco zmniejszonej ilo?ci wody ni? podano na opakowaniu. Odstawi? do st??enia. Jajka wybi?, oddzieli? ?ó?tka od bia?ek. Bia?ka ubi? na sztywn? pian?, doda? ?ó?tka, cukier i wod?. M?k? po??czy? z proszkiem do pieczenia, wmiesza? do masy. Doda? aromat. Wy?o?y? na przygotowan? blaszk?, piec ok. 35 minut. Z mleka, cukru i budyniu ugotowa? budy?. Wystudzi?. Zmiksowa? z mas?em. Wystudzone ciasto przekroi? na po?owy. Przygotowany krem wy?o?y? na ciasto. ?y?k? odrywa? kawa?ki galaretki i wciska? w mas?. Przykry? drug cz??ci? ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 31.01.2012 17:32
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak