Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kluski do roso?u

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1,5 szt
m?ka pszenna 1,5 szkl
woda 1/2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kluski do roso?u

Jajko i bia?ko wbijamy do miski, rozk?ócamy widelcem z niewielk? ilo?ci? wody, dodajemy troch? m?ki i dok?adnie mieszamy widelcem, a? nie b?dzie grudek. Potem mieszaj?c dodajemy na zmian? reszt? m?ki i wody. Ilo?ci s? orientacyjne, ciasto powinno by? na tyle g?ste, ?eby sie dawa?o odkroi? no?em.
Zagotowujemy osolon? wod? w garnku , przek?adamy ciasto na op?ukan? zimn? wod? desk? i trzymaj?c nad garnkiem, odcinamy no?em w?skie kluseczk. Gotujemy kilka minut po zagotowaniu, mieszaj?c czasem. Wyjmujemy jedn? klusk? na prób?, przekrawamy i patrzymy, czy nie jest surowa w ?rodku. Je?li nie, to odcedzamy kluski na sito i przelewamy zimna wod?.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 25.06.2012 16:07
fajny, klasyczny przepis:)
Adamorek 21.03.2012 10:35
lane ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak