Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z królika po austro-w?giersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przodek z Królika 700 g
w?oszczyzna 1 szt
cebula 2 szt
pieprz ziarna 4 szt
li?? laurowy 1 szt
ziele angielskie 2 szt
pieczarki 200 g
kurki 200 g
mas?o 100 g
grzyby suszone 3 szt
?mietana 1 szkl.
m?ka 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z królika po austro-w?giersku

W warzywach i przyprawach ugotowa? mi?so do mi?kko?ci. Odcedzi?, do wywaru doda? grzyby suszone i odstawi? na parapet. Udusi? do mi?kko?ci na ma?le plasterki kurek, pieczarek i cebuli, doda? wywar i gotowa? ok. pol godz., zmiksowa?. Doda? ?mietan? wymieszan? z m?k? i powoli dodawa?, mieszaj?c, do gotuj?cego si? wywaru; doprawi? i gotowa? ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.06.2012 10:22
Zdrowa zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak