Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja zapiekane z pomidorami pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 8 szt
oliwa 2 ?y?ki
m?ka 1 ?y?ka
mleko 1 szkl.
jajko 1 szt
ser tarty 200 g
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól
jaja 5 ugotowane na półtwardo

Przepis i sposób przygotowania na: jaja zapiekane z pomidorami pod beszamelem

Pomidory pokroi? na kawa?ki, podsma?y?, na nich u?o?y? po?ówki jaj, posoli?, pola? sosem beszamelowym, posypa? serem i wstawi? do piekarnika nagrzanego do 200st. na 15 minut. posypa? natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.06.2012 10:14
Muszę tak zrobić.
mariel78 09.05.2012 20:03
zjem wszystko co jest pod beszamelem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak