Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje "chili con carne"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chude mi?so mielone 0,5 kg
czosnek 3 z?bki
cebula czerwona 1
czerwona papryczka chilli 1
marynowane papryczki chilli zi 4
papryka czerwona 1
pomidory krojone 1 puszka
koncentrat pomidorowy ma?y s?oiczek
Kucharek przyprawa uniwersalna
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje "chili con carne"

Kroki postępowania

1
Mi?so mielone (ja mia?am z odt?uszczonej szynki, ale robi? te? z wo?owiny) wk?adam na teflonow? patelni? i sma?? na t?uszczyku który jeszcze si? z mi?sa wytapia. Przyprawiam kucharkiem i pieprzem.
Krok 1 - Moje "chili con carne" foto
2
Nast?pnie do mi?sa dodaj? starty na tarce czosnek i cebul? pokrojon? w piórka.
Krok 2 - Moje "chili con carne" foto
3
Papryczk? chilli siekam drobno i dodaj? do mi?sa.
Krok 3 - Moje "chili con carne" foto
4
W nast?pnej kolejno?ci dodaj? zielone papryczki chilli marynowane, pokrojone w plasterki i papryk? czerwon? pokrojon? w paski. Dusz? pod przykryciem.
Krok 4 - Moje "chili con carne" foto
5
Po chwili dodaj? pomidory z puszki i podlewam odrobin? wody i koncentratu. Ca?y czas dusz? pod przykryciem.
Krok 5 - Moje "chili con carne" foto
6
Na koniec daj? fasol? i przyprawiam do smaku.
Krok 6 - Moje "chili con carne" foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Moje "chili con carne" foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 31.01.2012 21:16
przepyszne
Beatris 31.01.2012 21:08
Smakowicie si? zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak