Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 8 plasterków
pieczarki 300 g
?mietana 1/2 szkl.
mas?o 100 g
m?ka 2 ?y?ki
mleko 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szynka z pieczarkami

1/4 pieczarek pokroi? w plastry, reszt? posieka?. Wszystkie zaparzy? w posolonym wrz?tku. Z m?ki, mleka i po?owy mas?a zrobi? sos beszamelowy, wymiesza? z posiekanymi pieczarkami. Na dno ?aroodpornego naczynia po?o?y? 4 plasterki szynki, pieczarki z sosem, pozosta?e 4 pl. szynki, zala? podgrzan? ?mietan? wymieszan? z mas?em, przyprawi? i po?o?y? plasterki pieczarek. Piec ok. 5 minut w 200st. do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.06.2012 15:38
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak