Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nerki w sherry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki 1 kg
oliwa 7 ?y?ek
cebula 2 szt
z?bki czosnku 2 szt
li?? laurowy 1 szt
m?ka 2 ?y?ki
rosó? 1/2 szkl.
natka pietruszki 2 ?y?ki
sherry 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: nerki w sherry

Nerki zagotowa?, oczy?ci? z t?uszczu i pokroi? na kawa?ki. W garnku mocno rozgrza? oliw?, wrzuci? posiekane cebul? i czosnek i li?? laurowy. Dusi? do mi?kko?ci cebuli, wymiesza? z m?k?, wla? rosó? i mieszaj?c zagotowa?. Wsypa? natk? i chwil? poddusi?. Nerki posoli? i popieprzy?, usma?y? na gor?cej oliwie i od?o?y? w ciep?e miejsce. Do cebuli dola? sherry, zagotowa?, doda? nerki i podgrza?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.06.2012 15:34
Odważnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak