Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ziemniaczane z jab?kami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 2 szkl
m?ka pszenna 1,5 szkl
jajko 2 szt
jab?ka 4-5 szt
Cynamon mielony Prymat 2 ?y?eczki
cukier do smaku
mas?o 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z jab?kami

Ugotowane ziemniaki przecisn?? przez prask?. Do miski przesia? m?k?, doda? ziemniaki, jajka, szczypt? soli i zagnie?? ciasto. Jab?ka obra?, usun?? gniazda nasienne, zetrze? na tarce o du?ych oczkach, wymiesza? z 1 ?y?eczk? mielonego cynamonu i cukru. Z ciasta formowa? placuszki, nak?ada? po ?y?ce tartych jab?ek i formowa? kuliste knedle. Wrzuca? do wrz?cej osolonej wody, gotowa? oko?o 4 minuty od chwili wyp?yni?cia na powierzchni?. Wyjmowa? ?y?k? cedzakow?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.07.2012 21:35
Ale apetyczne :)
Rafał10 19.04.2012 21:44
jejku jak ja dawno knedli nie jadłam, prawie zapomniałam, że w ogóle istnieją... Dzięki za przypomnienie o tak wspaniałym przepisie :)
Jastinka 19.02.2012 21:54
ciekawe
Mariusz10 17.02.2012 18:15
smaczne
Iwona51
Iwona51 15.02.2012 10:35
pycha
BernadettaP 03.02.2012 07:39
Koniecznie muszę spróbować...
iziona 31.01.2012 07:56
Takich jeszcze nie robi?am

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak