Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisn?? przez prask?. Do miski przesia? m?k?, doda? ziemniaki, jajka, szczypt? soli i zagnie?? ciasto. Jab?ka obra?, usun?? gniazda nasienne, zetrze? na tarce o du?ych oczkach, wymiesza? z 1 ?y?eczk? mielonego cynamonu i cukru. Z ciasta formowa? placuszki, nak?ada? po ?y?ce tartych jab?ek i formowa? kuliste knedle. Wrzuca? do wrz?cej osolonej wody, gotowa? oko?o 4 minuty od chwili wyp?yni?cia na powierzchni?. Wyjmowa? ?y?k? cedzakow?.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takich jeszcze nie robi?am
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Koniecznie muszę spróbować...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jejku jak ja dawno knedli nie jadłam, prawie zapomniałam, że w ogóle istnieją... Dzięki za przypomnienie o tak wspaniałym przepisie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ale apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !