Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone s?odko-kwa?ne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cukier 1 ?y?eczka
ocet winny 1/4 ?y?eczki
ocet balsamiczny 1/2 ?y?eczki
sok z cytryny 1/2 ?y?eczki
sól 1 ?y?eczka
oliwa 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone s?odko-kwa?ne

Buraki umy?, w?o?y? do garnka i ugotowa? do mi?kko?ci. Nast?pnie odcedzi?, przela? zimn? wod? i pozostawi? do wystygni?cia. Zimne buraki obra? ze skórki i zetrze? n tarce o du?ych oczkach. W?o?y? do salaterki doda? sól, cukier, ocet balsamiczny, ocet winny, sok z cytryny, skropi? oliw? i dok?adnie wymiesza?. Podawa? jako dodatek do dania z mi?sem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.01.2014 22:03
Uwielbiam buraczki.
olkaaa 14.09.2012 10:29
uwielbiam i często robię
Łukasz15 28.06.2012 20:15
Lubię takie
Motorek 20.02.2012 09:47
pycha
Jastinka 19.02.2012 21:56
smaczne
Iwusia 04.02.2012 23:26
Bardzo lubię takie buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak