Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bia?ek z herbatnikow? mas?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bia?ka z jajek 5 szt
m?ka tortowa 10 dag
cukier puder 10 dag
mas?o 8 dag
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
migda?y mielone 5 dag
sok z cytryny 3 ?y?ki
otarta skórka z cytryny 2 ?y?eczki
margaryna 10 dag
herbatniki 1 paczka
kakao 1 ?y?ka
cukier puder 1 ?y?ka
aromat rumowy 1/2 ?y?eczki
spirytus 1 ?y?ka
cukier 1 ?y?ka
woda 1/3 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bia?ek z herbatnikow? mas?

Bia?ka ubi? na sztywn? pian? dodaj?c cukier puder. Nast?pnie doda? migda?y, sok z cytryny, otart? skórk?, m?k? wymieszan? z proszkiem do pieczenia i stopione przestudzone mas?o, wymiesza?. Ciasto wy?o?y? na przygotowan? du?? blaszk?, w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 15-20 minut. Ostudzone ciasto skropi? wod? wymieszan? z cukrem i spirytusem. Margaryn? z cukrem pudrem utrze? na pian?, doda? pokruszone herbatniki, kakao i aromat, dok?adnie rozetrze?. Mas? wy?o?y? na przygotowane ciasto i zwin?? rolad?. Ozdobi? wed?ug uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.01.2014 16:30
przepyszna ta rolada
IlonaAlbertos 14.07.2013 16:10
Super pomysł.
irenka 23.09.2012 19:39
pyszniutki deserek
Seba 23.08.2012 18:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak