Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piero?ki z kiszon? kapust? i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 3 szkl
?ó?tko 1 szt
mas?o 1 ?y?ka
kapusta kiszona 1/2 kg
kostka grzybowa 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
oliwa 3 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Piero?ki z kiszon? kapust? i pieczarkami

Kapust? drobno posieka?, w?o?y? do rondla, doda? kostk? grzybow?, wla? wod? i gotowa? do mi?kko?ci, gdy kapusta jest mi?kka, odcedzi?, odcisn?? z wody. Na oliwie podsma?y? posiekan? cebul?, wsypa? drobno pokrojone pieczarki i sma?y? do odparowania p?ynu. Nast?pnie w?o?y? odci?ni?t? kapust?, przyprawi? do smaku, wymiesza? i chwil? poddusi?. Na stolnic? przesia? m?k?, doda? roztopione mas?o, ?ó?tko, ciep?? wod? i zagnie?? elastyczne ciasto. Nast?pnie rozwa?kowa?, szklank? wycina? kr??ki. Na kr??ek ciasta na?o?y? ?y?eczk? farszu, przykry? drugim kr??kiem i skleja? brzegi. Piero?ki wrzuca? do wrz?cej osolonej wody i gotowa? przez 7-8 minut od chwili wyp?yni?cia na powierzchni?. Wyjmowa? ?y?k? cedzakow?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.01.2014 21:22
Lubię takie pierogi.
olkaaa 24.06.2013 21:00
bardzo lubię
Łukasz15 08.10.2012 00:45
bardzo dobre
mirosława4 04.03.2012 23:03
smaczne
Jastinka 22.02.2012 12:30
świetne
Rogalik 07.02.2012 21:35
pyszne
irenka 31.01.2012 11:48
smaczne,lubi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak