Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ?mietanowo jagodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 10 dag
jaj 5 sztuk
cukru pudru 1 szklanka
m?ki 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 2 ?y?ki
aromat waniliowy 2 krople
jagód w syropie 0,5 szklanki
?mietany 30% 1 szklanka
cukru pudru 5 ?y?ek
jagód 3 ?y?ki
pokrojona czekolada 1 tabliczka
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ?mietanowo jagodowe

Kroki postępowania

1
Margaryn? roztopi? i ostudzi?, doda? cukier , ?ó?tka,aromat i zmiksowa?.Bia?ka ubi? na sztywn? pian?,doda? do masy i wymiesza?.Na koniec przesia? m?k? z proszkiem do pieczenia i ponownie dok?adnie wszystko wymiesza?.Doda? jagody w syropie. Ciasto nak?ada? do wysmarowanych t?uszczem i posypanych tart? bu?k? foremek babeczkowych.
Krok 1 - Babeczki ?mietanowo jagodowe foto
2
Piec 25 - 30 minut w temperaturze ok. 160 st.C. Po upieczeniu ostudzi?.Ze ?rodka wyj?? mi??sz.
Krok 2 - Babeczki ?mietanowo jagodowe foto
3
Masa ?mietanowa: ?mietan? zmiksowa? z cukrem i jagodami. Wyk?ada? w ?rodek babeczek mas?.
Krok 3 - Babeczki ?mietanowo jagodowe foto
4
Do ka?dej babeczki wcisn?? kawa?ek czekolady i pola? polew?. Wstawi? do lodówki do zastygni?cia.
Krok 4 - Babeczki ?mietanowo jagodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 28.02.2012 15:20
apetyczne
cooleczka 14.02.2012 17:22
świetne
suzana 30.01.2012 21:52
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak