Sposób przygotowania

Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, wszystkie pozosta?e warzywa obieramy, p?uczemy i kroimy w cienkie paski. Pojedyncze p?aty wodorostów k?adziemy na bambusowej macie, rozsmarowujemy na nich odrobin? wasabi (je?li jest w proszku, nale?y je uprzednio zmiesza? z wod?, aby powsta?a dosy? g?sta pasta) i uk?adamy paski marchewki, obu papryk, ogórka i awokado, lekko solimy. Zwijamy rulon, który tniemy ostrym no?em na 3 kawa?ki, wyk?adamy na pó?misek i posypujemy czarnym sezamem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ry? si? sko?czy?? :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Nie, ry?u mam jeszcze pod dostatkiem, bo czego jak czego, ale ry?u do sushi u jego wielbicielki zabrakn?? nie mo?e. Mia?am po prostu ochot? na ma?? odmian? :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 0
    309028_107082369407725_478731842_n
    Opublikowano

    Czarnula666

    Ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Smacznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Ciekawy pomysł
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Ciemne danie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !