Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jab?kami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ki 2 szklanki
mleko 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki
cukru 0,5 szklanki
dro?d?y 5 dag
?mietany 2 ?y?ki
zapach ?mietankowy 2 krople
kakao 1 ?y?ka
jab?ka 2 sztuki
polewa kakaowa 1 opakowanie
pere?ki 10 sztuk
olej 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jab?kami

Kroki postępowania

1
Dro?d?e rozkruszy? i wymiesza? z mlekiem,doda? ?y?eczk? cukru.Odstawi? na 15 minut.
Krok 1 - Babka z jab?kami foto
2
Jajka zmiksowa? z reszt? cukru.Przela? do dro?d?y i doda? reszt? sk?adników i dok?adnie wszystko wymiesza?.
Krok 2 - Babka z jab?kami foto
3
Jab?ka obra? i zetrze? na tarce,doda? do masy. Ciasto prze?o?y? do wysmarowanej formy i obsypanej bu?k? tart?.
Krok 3 - Babka z jab?kami foto
4
Piec ok. 40 minut w temperaturze ok.180 stopni.Rozrobi? polew? i pola? babk?.Ozdobi? pere?kami.
Krok 4 - Babka z jab?kami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.05.2012 21:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak