Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier orzechowy wed?ug Agi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus litr
cukier 1/2 kg
migda?y 1 dag
go?dziki 10 sztuk
cynamon ma?y kawa?ek
orzechy włoskie 1/2 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Likier orzechowy wed?ug Agi

Orzechy myjemy,kroimy na 4 cz??ci,wk?adamy do ma?ego g?siorka razem ze sparzonymi i obranymi ze skorki migda?ami,cynamonem i go?dzikami,zalewamy spirytusem i szklank? przegotowanej wystudzonej wody,zatykamy korkiem i zostawiamy na 4 tygodnie.Szklank? wody zagotowujemy z cukrem,??czymy z przecedzonym spirytusem,przelewamy do butelek przez lejek z wat?,zamykamy i zostawiamy na 10 miesi?cy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 15.03.2012 21:38
super%
Miki 19.02.2012 20:11
super
irenka 03.02.2012 13:22
pyszny likierek
Kuchareczekjeden 01.02.2012 20:39
świetny
joanna77 01.02.2012 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak