Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semifreddo jagodowo-truskawkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 100 gram
jagody 100 gram
cukier puder 10 łyżeczek
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Semifreddo jagodowo-truskawkowe

- Owoce myjemy, z truskawek dodatkowo usuwamy szypułki, osuszamy. Owoce miskujemy w blenderze na gładkę masę. Przekładamy do miski.- Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
- Ubitą kremówkę dodajemy do miski z masą owocową, delikatnie mieszamy.
- Tak przygotowaną masę wlewamy do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawamy do zamrażarki na minimum 5 godzin. Podajemy z kawałeczkami soczystego arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 27.06.2012 07:56
fajne
bietka 26.04.2012 09:40
wygląda smakowicie
Jolanta40 10.11.2011 23:45
świetne
Karolina92 05.05.2011 14:55
letnie pysznosci!
Aleksandra45 01.12.2010 09:46
super!
SmacznaPyza 24.11.2010 18:46
zjadłabym całą miseczkę
Grażyna13 18.09.2010 18:08
Pycha, szczególnie na upały :)
ewelinapac 12.09.2010 11:21
muszę sprubować
eli82 11.08.2010 15:11
mniam
caroline1983 03.08.2010 00:33
Kusząca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak