Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W?tróbka z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

w?tróbki wieprzowej 50 dag
m?ki 4 ?y?ki
cebule 4 sztuki
czosnku 3 z?bki
curry 3 ?y?eczki
soli 1 szczypta
s?odkiej papryki 1 ?y?eczka
?mietany 4 ?y?ki
pietruszka 1 szczypta
bulion 1,5 szklanki
olej do smażenia 5 ?y?ek

Przepis i sposób przygotowania na: W?tróbka z curry

Kroki postępowania

1
W?tróbk? przemy? i pokroi? na kawa?eczki.Cebule obra? i pokroi? w piórka.Czosnek obra? i przecisn?? przez prask?.Na patelni? wla? olej i rozgrza?.Wrzuci? cebul?,czosnek i przyprawy(sól,pieprz,curry,s?odka papryka).
Krok 1 - W?tróbka z curry foto
2
Chwilk? podsma?y?.W?tróbk? obtoczy? w m?ce i doda? do cebuli.Usma?y? z obu stron. W garnuszku podgrza? bulion i wszystko przela? z patelni do bulionu.
Krok 2 - W?tróbka z curry foto
3
Doda? w?tróbk?.Wymiesza?
Krok 3 - W?tróbka z curry foto
4
Doda? ?mietan? i ponownie mieszaj?c jeszcze chwilk? podgotowa?.Na wierzch posypa? pietruszk?.
Krok 4 - W?tróbka z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 12.02.2013 18:05
curry do wątróbki może być ciekawe
Ada-Gaba 28.08.2012 11:51
super
Ela15 19.05.2012 09:08
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak