Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad na lato.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytyny do smaku
sól, pieprz do smaku
brokuła 0,5 kg
sos czosnkowy do smaku
koperku 1/2 pęczka
natki pieptruszki 2 gałązki
olej
łosoś 5 stek
kalafior 0,5 kg
ryż (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad na lato.

Różyczki brokuła i kalafiora opłukać i oddzielnie obgotować w osolonym wrzątku.Steki z łososia oczyścić,wypłukać,osuszyć.Osolić, opieprzyć,włożyć do pojemnika, wycisnąć sok z 1 cytryny, polać lekko olejem, położyć po 2-3 gałązki koperku i natki pietruszki i wstawić do lodówki na ok.2 godziny.
Ryby osączyć, oprószyć mąką i usmażyć.Podawać z ryżem na sypko, kalafiorem i brokułem polanymi sosem czosnkowym.Posypać obficie koperkiem.
Idealny obiad na upały,lekki, zdrowy i smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 16.06.2012 23:55
super
maciek7 10.04.2012 20:04
pycha
Sarenka 09.09.2011 08:23
Tez sie pisze na taki obiadek - lekki i smaczny.
stokrotka 08.05.2011 14:57
super rewelacja
pawel007 19.10.2010 20:39
pycha,
misia53 01.09.2010 21:26
Na taki obiad przyjeżdzam.
SmacznaPyza 10.08.2010 10:47
pyszności! ta ryba i warzywa...mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak