Sposób przygotowania

Różyczki brokuła i kalafiora opłukać i oddzielnie obgotować w osolonym wrzątku.Steki z łososia oczyścić,wypłukać,osuszyć.Osolić, opieprzyć,włożyć do pojemnika, wycisnąć sok z 1 cytryny, polać lekko olejem, położyć po 2-3 gałązki koperku i natki pietruszki i wstawić do lodówki na ok.2 godziny.
Ryby osączyć, oprószyć mąką i usmażyć.Podawać z ryżem na sypko, kalafiorem i brokułem polanymi sosem czosnkowym.Posypać obficie koperkiem.
Idealny obiad na upały,lekki, zdrowy i smaczny.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności! ta ryba i warzywa...mniam :-)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na taki obiad przyjeżdzam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pycha,
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tez sie pisze na taki obiadek - lekki i smaczny.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !