Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana fasolka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 0,5 kilograma
wody 2 litry
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 ?y?ki
oliwy z oliwek 3 ?y?ki
suszonej pietruszki 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Fasolk? umy? i poodcina? ko?cówki.Wod? ze szczypt? soli doprowadzi? do wrzenia.Wrzuci? fasolk? i gotowa? w osolonej wodzie do mi?kko?ci.Po ugotowaniu odcedzi?.
Krok 1 - Panierowana fasolka szparagowa foto
2
Rozgrzewamy oliw? z oliwek na patelni i dodajemy fasolk? lekko przesma?amy.Doprawiamy sol? i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Panierowana fasolka szparagowa foto
3
Wsypujemy bu?k? tart? i mieszamy.Prze?o?y? na talerzyk.Na wierzch posypa? pietruszk?.
Krok 3 - Panierowana fasolka szparagowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.01.2013 13:39
a gdzie panierka???
Marta1986 10.03.2012 18:48
tak:-)
sylwia / sytofala 30.01.2012 20:29
panierowana , bo z bu?k? ??? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak