Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mi?sem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowane mi?so mielone 30 dag
bu?ka pszenna 4 dag
smalec 3 dag
cebula 1
sól
pieprz
Ciasto:
ugotowane ziemniaki 50 dag
m?ka 20 dag
jajko 1
sól szczypta
smalec 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mi?sem

Przygotowa? nadzienie: bu?k? namoczy? w wodzie, odcisn??. Cebul? obra?, posieka? i zeszkli? na smalcu. Bu?k? wraz z mi?sem zemle? w maszynce. Doda? cebul?, sól i pieprz. Dok?adnie wymiesza?. Ugotowane ziemniaki przepu?ci? przez prask?, wy?o?y? na stolnic?. Doda? m?k?, jajko, sól. Wyrobi? ciasto. Wykrawa? ko?a, nak?ada? na nie po porcji farszu i formowa? kulki. Knedle gotowa? w posolonej wodzie 5 minut od wyp?yni?cia na wierzch. Podawa? polane smalcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak