Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cie?cie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10
?mietana 18% 1/2 szklanki
dro?d?e 20 g
cukier
sól
m?ka 2 szklanki
jajko 1
mas?o 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cie?cie

Parówki pokroi? na mniejsze kawa?ki. Przygotowa? misk? i wymiesza? w niej m?k?, dro?d?e, ?mietan?, cukier, sól i mas?o. Wyrobi? jednolit? mas?. Ciasto rozwa?kowa?, a nast?pnie pokroi? na prostok?ty i owin?? nimi parówki. W?o?y? je do naczynia ?aroodpornego, posmarowa? rozk?óconym jajkiem i piec 25 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 30.01.2012 18:55
takiej wersji parówek w cie?cie nie jad?am

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak