Sposób przygotowania

Przygotowa? karmel: na patelni? wsypa? 5 dag cukru. Doda? 3 ?y?ki wody i zagotowa?, ci?gle mieszaj?c. Jab?ka umy?, osuszy? i pokroi? w ?wiartki. Usun?? gniazda nasienne i pokroi? na mniejsze cz?stki. W?o?y? do karmelu i dusi? ok. 4 minuty. Po tym czasie odstawi? do wystygni?cia. Spód naczynia ?aroodpornego wy?o?y? herbatnikami. Z laski wanilii wydoby? mi??sz, rozdrobni? i zagotowa? z mlekiem oraz reszt? cukru. Po??czy? z kasz?. Oddzieli? bia?ka od ?ó?tek. Z bia?ka ubi? sztywn? pian?, a rozk?ócone ?ó?tka wymiesza? z kasz?. Pod koniec doda? pian? z bia?ek. W naczyniu ?aroodpornym uk?ada? na przemian warstwy kaszy i jab?ek. Ca?o?? wstawi? do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni C. Piec ok. 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !