Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z jab?kami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
kwa?ne jab?ka 10
herbatniki 8
wanilia 1 laska
mleko 1 litr
kasza manna 15 dag
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z jab?kami

Przygotowa? karmel: na patelni? wsypa? 5 dag cukru. Doda? 3 ?y?ki wody i zagotowa?, ci?gle mieszaj?c. Jab?ka umy?, osuszy? i pokroi? w ?wiartki. Usun?? gniazda nasienne i pokroi? na mniejsze cz?stki. W?o?y? do karmelu i dusi? ok. 4 minuty. Po tym czasie odstawi? do wystygni?cia. Spód naczynia ?aroodpornego wy?o?y? herbatnikami. Z laski wanilii wydoby? mi??sz, rozdrobni? i zagotowa? z mlekiem oraz reszt? cukru. Po??czy? z kasz?. Oddzieli? bia?ka od ?ó?tek. Z bia?ka ubi? sztywn? pian?, a rozk?ócone ?ó?tka wymiesza? z kasz?. Pod koniec doda? pian? z bia?ek. W naczyniu ?aroodpornym uk?ada? na przemian warstwy kaszy i jab?ek. Ca?o?? wstawi? do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni C. Piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak