Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzik wielkopolski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bia?y ser ?mietankowy 1 kg
mleko 1 szklanka
rzodkiewka 1 p?czek
szczypiorek 1 p?czek
cebula 1
ogórek 1
koperek 1/2 p?czka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gzik wielkopolski

Rzodkiewki, cebul?, ogórka, szczypiorek i koperek starannie oczy?ci?. Ser rozgnie?? z zimnym mlekiem. Doda? pokrojone w ma?? kostk? rzodkiewki, ogórka i cebul?. Nast?pnie do?o?y? drobno posiekane szczypiorek i koperek. Ca?o?? doprawi? do smaku sol? i pieprzem, po czym starannie wymiesza?. Gzik podawa? z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak