Sposób przygotowania

Ziemniaki obra? i umy?. 1/3 ziemniaków gotowa? ok. 20 minut. Nast?pnie odcedzi? i przecisn?? przez prask?. Reszt? ziemniaków zetrze? na tarce, po czym dobrze odcisn?? i odla? ostro?nie p?yn tak, by pozostawi? osiad?? na dnie skrobi? Gotowane ziemniaki wymiesza? z surowymi na jednolit? mas?. Z masy ziemniaczanej uformowa? pyzy i gotowa? ok. 20 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 1 ?y?ki oleju. Cebule obra? i drobno posieka?. Na patelni rozgrza? reszt? oleju do sma?enia, po czym zarumieni? na nim cebul?. Pyzy podawa? na gor?co, okraszone podsma?on? cebul?.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !