Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowo-serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
kostki roso?owe 2
serek topiony ?mietankowy 1
czosnek 3 z?bki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo-serowa

Cebule obra?, pokroi? w piórka i zeszkli? na oleju, posoli?. W garnku zagotowa? 2 litry wody z kostkami roso?owymi. Do?o?y? podsma?one cebule. Do zupy doda? przeci?ni?te przez prask? z?bki czosnku. Doprawi? sol? i pieprzem. Gotowa? krótko do czasu, a? cebula zmi?knie. Do?o?y? serek topiony. Blenderem zmiksowa? zup?. Przyrz?dzi? grzanki: chleb pokroi? w kostk? i podsma?y? na oleju na z?oto. Zup? podawa? z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak