Sposób przygotowania

Kaczk? sprawi?, po czym starannie natrze? sol?, pieprzem i przypraw? uniwersaln?. Odstawi? na 2 godziny. Kaczk? prze?o?y? do du?ego garnka. Wla? 2 ?y?ki oleju, a nast?pnie dusi? 90 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu dolewaj?c wody. Cebul? pokroi? w talarki, do?o?y? do kaczki. Ziemniaki obra?, pokroi? w kostk?, posypa? zio?ami prowansalskimi, sol? i pieprzem. Doda? do mas?a. Po up?ywie 30 minut do zawarto?ci garnka do?o?y? obrane i pokrojone w ósemki jab?ka. Dusi? do mi?kko?ci. Kaczk? podawa? na gor?co z ziemniakami, jab?kami i dowoln? surówk?.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię kaczkę z jabłkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !