Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie nadzienie do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 70 dkg
twaróg 20 dkg
smalec 2 ?y?ki
cebula 1 du?a sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie nadzienie do pierogów

Ziemniaki obra?, pokroi? na mniejsze kawa?ki, ugotowa? do mi?kko?ci w lekko osolonej wodzie, odcedzi?. Ziemniaki i twaróg zmieli?. Doda? do nich pokrojon? w kostk? i podsma?on? na smalcu cebul?, wymiesza?. Doprawi? do smaku sol? i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.02.2014 10:31
robimy podobnie
Wafelek2601 15.09.2012 08:27
Uwielbiam ruskie
Ada-Gaba 26.06.2012 13:29
przepadam za pierogami
mic 08.05.2012 14:15
moje ulubione pierogi- na jeden raz zjdałam minimum 10 :)))))
Wojt@s
Wojt@s 14.03.2012 10:22
extra
pacpaw 03.03.2012 16:49
ruskich nie robiłem, także nadzienie juz mam
dianix 21.02.2012 12:37
czeste pierogi u mnie w domu
MAR3STA 19.02.2012 16:17
pyszne!
Wojt@s
Wojt@s 09.02.2012 21:39
extra
Beatris 01.02.2012 21:55
Też takie robię.
Weronika_eM 31.01.2012 21:31
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak