Sposób przygotowania

Piekarnik nagrza? do temp.190°C. Mi?so op?uka? i osuszy? papierowym r?cznikiem, natrze? sol?, warstw? t?uszczu naci?? w kratk? i w ka?dy kwadrat wbi? go?dzik. Mi?so u?o?y? w brytfannie, skropi? gor?c? wod? lót) bulionem, wstawi? do nagrzanego piekarnika i piec 2-2,5 godz., cz?sto podlewaj?c wod?. Dok?adnie wymiesza? starty chleb ze zmielonymi go?dzikami i miodem. Tak przygotowan? mas? posmarowa? szynk? i piec jeszcze chwil?, a? na wierzchu powstanie aromatyczna skorupka. (Ca?kowity czas pieczenia szynki to oko?o 3 godz.). Upieczon? szynk? pokroi? w plastry, podawa? z ziemniakami oraz sa?atk? z czerwonej kapusty. Mo?na te? podawa? szynk? na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !