Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1\\5 kg
rozmaryn 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
białe wino 150 ml
oliwa 6 łyżek
włoszczyzna
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z rozmarynem

Mięso nacieramy solą i pieprzem,dodajemy drobno posiekana włoszczyzne,czosnek i rozmaryn.Całość układamy w brytwannie i polewamy oliwą.Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 20 minut Po upływie tego czasu odwracamy mieso, polewamy winem i przez nastepne 50 minut pieczemy w temperaturze180 stopni,w trakcie polewamy wytworzonym sosem.Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:49
super przepis
aga130982 29.08.2010 11:25
dobre
Klaudia007 30.07.2010 21:37
Palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak